Termobukser eller jagtbukser til turen i skoven? Hvad skal du vælge hvornår

De danske skove er så smukke, og uanset hvor du bor, er der ikke langt til det næsten magiske væld af grøn natur. Hvis du planlægger en længere tur ud i skoven, og du ofte begår dig i naturen, har du måske tænkt på, om du skal bruge termobukser eller jagtbukser, når du går mellem træerne.

I den her artikel kan du læse mere om fordelene ved de to, og blive klogere på, hvordan du vælger. Den ene er sådan set ikke bedre end den anden, men der kan være et valg, der er bedre for dig end det andet! Rådene kan også hjælpe dig, der foretrækker andre former for naturoplevelser, fx hede eller kysten.

Fordele ved termobukser

Termobukser er det, de fleste er mest bekendte med, og det er også dét, der er lettest at få fat på. Flyverdragter og termobukser til voksne har været meget populære de sidste år, og derfor kan du også finde nogle, der passer din personlige stil bedre.

Hvad du skal være opmærksom på ved termobukser er, at de er beregnet til kolde miljøer, enten indendørs eller udenfor. De går ud over andre bukser, så du kan holde på varmen.

Hvis du skal ud og vandre eller gå langt, og vejret ikke er decideret koldt, kan termobukser godt blive en ulempe. Hvis du skal stå stille eller sidde ned med en kop kaffe ude i skoven, vil du dog blive rigtig glad for dem!

Fordele ved jagtbukser

Jagtbukser er ikke kun til jagt, men kan også bruges til andre aktiviteter og ture i skoven. Buksernes hovedformål er komfort og beskyttelse mod alle former for vejr, samtidig med at de er slidstærke og let modstår snavs.

Dog er jagtbukser ikke så varme som termobukser, og på meget kolde dage kan de godt være lidt for lidt.

Du skal vælge jagtbukser, hvis du laver mere anstrengende eller energikrævende aktiviteter i skoven, og hvis du er bange for at slide dine bukser op hurtigt. Jagtbukser er mere robuste og kan holde til mere, og så er deres hovedfokus komfort.

Årstider og vejrforhold

Du bør selvfølgelig altid tjekke vejrudsigten, inden du går ud i naturen. Men hvis dine aktiviteter i skoven er sæsonbetonede, spiller dét ind i din beslutning om, hvorvidt jagtbukser eller termobukser er bedst for dig.

Hvis du tager ud i naturen for at nyde godt vejr, og altså helst holder dig hjemme, når det er koldt og vådt, er jagtbukser det bedste valg for dig. Hvis du vil ud hele året, bør du have et par termobukser til de kolde måneder.

Din beliggenhed har også noget at sige. Hvis du bor ude ved kysten, hvor det ofte blæser, er jagtbukser en god idé. De skal nemlig kunne beskytte mod al slags vejr.

Dit aktivitetsniveau

Det sidste, du skal overveje, er dit aktivitetsniveau. Selvom du kan finde flotte bukser af begge typer på sider som Friluft.dk, nytter det ikke noget, hvis bukserne ikke passer til det, du laver.

En rolig gåtur i skoven varmer dig ikke altid meget op, og hvis du bare gerne vil ud og se dig omkring, er det termobukser, du skal have med. Hvis du holder et højt tempo, og også gerne bevæger dig ud i mere anstrengende terræn, hvor temperaturen kommer op, er jagtbukser dit bedste valg.

I sidste ende skal du tænke praktisk og overveje, hvad vil være bedst for dig. Nu har du i hvert fald en grundforståelse af alt det, der bør ligge bag din beslutning, så du kan komme ud og nyde den smukke, danske natur.

Menu
Top